Molitve

MOLITVA U LJUBAVI PREMA DJEVOJCI-CURI

Gospodine, imam djevojku. Zaista mi je stalo do nje i želim da ovo što doživljavamo, zaista i uspije. Podari nam oboma mudrosti i strpljivosti da zajednički razvijamo našu vezu prema nečemu puno uzvišenijem. Možda je ona, Gospodine, prava osoba, koja će sa mnom dijeliti svu sreću i tugu u budućnosti, a možda ona ipak nije ta koja je meni odabrana. Bez obzira na sve, ovoga trenutka sam sretan i želim da ta sreća i dalje potraje. Zaštiti moju djevojku od loših utjecaja, da ne čini nepromišljene stvari zbog kojih bi se sutra mogla pokajati. Daj, Gospode, da s dovoljnom pažnjom gradim njezino povjerenje u našu ljubav. Želim ti reći da je čuvaš od lažnih prijatelja koji se krivo predstavljaju, kako bi naškodili njezinoj sreći. Hvala ti što si spojio naša srca te neka između nas raste prava i uzvišena ljubav. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

MOLITVA ZA LJUBAV PREMA MLADIĆU-MOMKU

Gospodine, imam mladića. Zaista mi je stalo do njega i želim da ovo što doživljavamo, zaista i uspije. Podari nam oboma mudrosti i strpljivosti da zajednički razvijamo našu vezu prema nečemu puno uzvišenijem. Možda je on, Gospodine, prava osoba, koja će sa mnom dijeliti svu sreću i tugu u budućnosti, a možda on ipak nije taj koji je meni odabran. Bez obzira na sve, ovoga trenutka sam sretna i želim da ta sreća i dalje potraje. Zaštiti ga od loših utjecaja, da ne čini nepromišljene stvari zbog kojih bi se sutra možda pokajao. Daj, Gospode, da s dovoljnom pažnjom gradim njegovo povjerenje u našu ljubav. Želim ti reći da ga čuvaš od lažnih prijatelja koji se krivo predstavljaju, kako bi naškodili njegovoj sreći. Hvala ti što si spojio naša srca te neka između nas raste prava i uzvišena ljubav. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

MOLITVA ZA NEUZVRAĆENU LJUBAV

Zaljubljen sam, ali moja ljubav nije uzvraćena. Velika tuga obuzima moje srce. Ne znam jesu li ovi moji osjećaji zaista nešto pravo, ili je ova zaljubljenost samo još jedna prolaznost. Pokaži mi pravi put, jer samo ti znaš moje srce. Samo ti znaš što je za mene najbolje. Ako je, Gospodine, ova ljubav nešto za što se moram boriti, ti mi pokaži pravi način i put za uspjeh. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

MOLITVA U ZALJUBLJENOSTI

Gospodine, hvala ti za osobu u koju sam se zagledao. Hvala što si je stavio na moj put. Ti poznaješ moje čežnje i želje i hvala ti za ljubav koju osjećam. Molim tvoju pomoć za nas. Daj razboritosti da se dobro upoznamo i odlučimo što je dobro za nas. Gospodine, predajem sve u tvoje ruke. Vodi nas, blagoslovi nas. Amen. Oče naš…

Molitva djevojke (prva)

O Marijo, ti koja si mlada djevica pogledaj na moje lice puno mladenačkog žara i svježine i podari mojem tijelu ljepotu i sklad. Ti koja si „blagoslovljena između svih žena“ daj mi da budem žena kao i ti, da mogu drugima darivati radost i sreću. Ti koja si majka, pripremi me za darivanje života i pomozi mi da druge ljubavlju obasipljem. Ti koja živiš u punini daj mi radost Života. Ti, „puna milosti“, pomozi mi u pobjeđivanju zla i u borbi protiv napasti. Ti koja si majka istinske Ljubavi, proširi bez ustezanja moje srce i ispuni ga Duhom života. Ti koja si majka Crkve otvori moje srce za potrebe svijeta i daj mi ljubav tvojeg Sina Isusa.

Molitva djevojke (druga)

Ja sam odgovorna djevojka.
Moji su poljupci vredniji od zabave ili filma.
Moje je tijelo hram Božji.
Prvo „NE“ može biti teško- kasnije postaje sve lakše.
Djevičanstvo je još uvijek najveća vrlina; požuda je glavni grijeh.
Nemoj misliti da ćeš s poljupcima nekoga privući. Reći će: JEFTINA ROBA i otići će. Ako mu rečeš „NE“, reći će: ja upravo takovu tražim!
Način kako se oblačim, ponašam i govorim, može biti izazov mome zaručniku. Pazit ću na čednost radi njegove i moje zaštite.
Moji su roditelji tako mnogo učinili za mene, želim im uvijek biti na čast.
Moj će zaručnik jednom biti suprug i otac.
On mora biti junak u očima svoje žene i djece. Neću učiniti ništa na našim sastancima da ne povrijedim njegovo junaštvo.
Želim postati supruga i majka. Sačuvat ću svoju čistoću i svoj afektivni život za svog muža i djecu.
Najidealniji početak za upoznavanje je: ostvarena diploma, ostvareni stan i ostvareni posao!
Bog je svugdje, sve vidi i sve zna. Mrak me može sakriti od ljudi, ali me ne može sakriti od Boga.
Najljepši miraz za brak je sačuvano djevičanstvo.

Molitva za muža

Bože moj stvorio si me da budem žena. Prihvaćam naum tvoj sa mnom. I, evo, prepoznajem se kao žena. Prepoznajem u sebi da trebam biti nečija pomoć i majka. Dok to ne postanem, nemirno je srce moje. Ali poznajem svoju slabost i sa žaljenjem ti svako svoje zlo priznajem. Zato se Tebi, Stvoritelju svome, utječem. Spasi me od napasti da, u pustinji svoga srca, sama tražim muža. I spasi me od tuđih napasnih želja da me na svoj način udaju. Prihvaćam jedinoga muža za kojeg si me
pripravio već onda kada si me stvorio kao ženu. Ne znam gdje je on. Ne znam tko je on. Možda sam ga već i vidjela, ali ga bez tvoga Duha nisam mogla prepoznati. Zato Ti predajem srce i sav svoj život. Učini me blagoslovljenom ženom tvoga sluge, a moga blagoslovljenog muža. U njemu Ti dođi po mene te nam budi čuvar braka i obitelji. Na tvoju slavu želim živjeti svoj brak i tvojoj slavi posvećujem svoju plodnost. Tako neka bude!
Amen.

Molitva mladića (prva)

Ja sam odgovoran mladić.
Roditelji moje zaručnice imaju povjerenja u mene. Ne želim proigrati njihovo povjerenje.
Poštivat ću zaručnicu kao što očekujem da drugi poštuju moju sestru.
Poštivat ću ženstvenost jer je i moja majka žena: Neću tražiti od svoje zaručnice ništa čega bi se moja majka stidjela kad bi saznala.
Moja mi zaručnica iskazuje čast i pruža zadovoljstvo svojim društvom. Krivo bi bilo od mene očekivati nešto više od naših sastanaka.
Moja će zaručnica jednog dana biti supruga i majka. Ona mora biti primjer svojoj djeci i ponos svoga muža. Pomoći ću joj da bude toliko čista i pristojna kao da je već moja vlastita supruga.
Muževnost znači ne samo snagu tijela nego i jakost karaktera. Pomanjkanje samokontrole je znak slabosti. Tijelo moje zaručnice nije igračka. Pomoći ću joj da sačuva svoje djevičanstvo!
Najidealniji početak za upoznavanje je: ostvarena diploma, ostvareni stan i ostvareni posao!
Bog je svuda, sve vidi, sve zna. Mrak me može sakriti od ljudi, ali me ne može sakriti od Boga.

Molitva mladića (druga)

Gospodine, evo me pred tobom, želim da sutra moj život bude lijep, poletan i širokogrudan sličan tvome. Zbog toga stavljam u tvoje ruke moj život danas, moje radosti i moje poteškoće, moje želje i moje uznemirenosti, moj zanos i moju mladost, moj studij, moje zabave i moj rad.
Ti koji si ljubav, ti koji daješ život otkrij mojim očima tajne života i veličinu ljubavi.
Ja tebe trebam, prosvijetli me. Pomozi meni i svim mladima svijeta da postanu ljudi.

Molitva mladića (treća)

Gospodine, Bože, stvorio si me i stavio u ovaj svijet kako bih ispunio tvoju volju i ostvario se u punini svoga bića. Osjećam da ne želim život proživjeti sam. Molim te za pomoćnicu, suputnicu, životnu družicu. Blagoslovi djevojku koja se sprema za poziv žene i majke i milostivo je upravi na moj put. Dopusti mi da upoznam bogobojaznu djevojku, koja traži tebe, kojoj si ti važan, da zajedno prolazimo radosti i teškoće života. Molim te za ljubav koju ti daruješ, obdari me ljubavlju, mudrošću i jasnoćom. To te molim, po Kristu, Gospodinu našemu. Amen. Oče naš…

Molitva za emocionalno oslobođenje

Molim Te, Gospodine Bože, da Svojim mačem istine razvežeš i razdvojiš, moj duh od duha drugih osoba iz izvanbračnih i nezakonitih sjedinjenja koja nisu bila od tebe GOSPODINE… Kako bi moj duh bio u stanju usredotočiti se i usmjeriti, te biti spreman u potpunosti se predati i povezati sa duhom osobe koju mi staviš na put…
Prepušten/a vodstvu Duha Svetoga, molim u ime Isusovo da moj duh zaboravi ta sjedinjenja i bude oslobođen od svih emocionalnih spona koja su proizašla iz njih… Oče naš…