O nama

img-20160530-wa0019Pokret Krunice za obraženje i mir  svakog mjeseca organizira u Sigetu  seminar za mladiće i djevojke koji žele sklopiti kršćanski brak.

Susreti su započeli 20. lipnja 2014. godine, kada je ujedno održan i prvi takav susret. Odaziv je bio poprilično velik, pa je stoga odlučeno nastaviti sa istim aktivnostima svakog idućeg mjeseca uz prethodne najave.

Susreti se održavaju u sklopu crkve Sv. Križa, u dvorani Milosrdnog Isusa, na adresi Trg Svetog Križa 1, Siget-Novi Zagreb.

Do sada je održano 30-ak susreta, a zadnji je bio 16. listopada 2016. godine.

Osim ovih susreta, par  puta godišnje organiziramo i razna hodočašća sa istom nakanom, a minimalno dva puta se ide na mjesto ukazanja Blažene Djevice Marije u Međugorje. Obično je to sredina godine (5.ti ili 6.ti mjesec), te doček Nove godine.

Ostala hodočašća na kojima smo do sad bili su:

  • Nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovcu
  • Svetište Blažene Djevice Marije u Krasnom
  • Marijansko svetište Blažene Djevice Marije u Mariji Bistrici
  • Svetište Krvi Kristove u Ludbregu
  • Svetice, Ozalj

Na svakom od susreta nazoči 300-400 ljudi otprilike, što ukazuje na to da današnja kršćanska mladež ipak prepoznaje da nema kvalitetnog zajedništva ni sakramenta braka bez Božjeg blagoslova i Njegove pripreme.

Susreti se održavaju pod duhovnim vodstvom p. Smiljana Kožula, a glavna voditeljica i organizatorica susreta je Iva Ćurić.
Ostali duhovni asistenti koji pomažu u izvođenju ovih seminara su većinom sa molitvenih zajednica Maranatha, Ruah Addonai i Magnificat, koje također djeluju u sklopu Pokreta Krunice za obraćenje i mir.